Book Now
Menu
arrow Book Now
2-exterior

IN DE WESTERKERK TE UTRECHT OPENT BUNK ZEER BINNENKORT HAAR DEUREN

3rd April 2019

De eerste vestiging van BUNK, een nieuw hotel en restaurant concept, opent binnenkort haar deuren. Haar kerkdeuren wel te verstaan, want BUNK zal zich vestigen in de Westerkerk aan de Catharijnekade 9 te Utrecht. Een centrale plek in de stad dichtbij het Centraal Station en TivoliVredenburg.

Het is hier geen Hotel
Op de Westerkerk hangt sinds vandaag een doek met de tekst: “HET IS HIER GEEN HOTEL”. Met een knipoog spreekt BUNK uit dat het, ondanks dat het natuurlijk wel een hotel is, vooral een plek gaat zijn waar iedereen zich welkom voelt. BUNK is voor en van iedereen. Reizigers én Utregters. BUNK gaat een sociale plek worden met veel aandacht voor kunst en cultuur. Het restaurant is een modern volkshuis en organiseert maandelijks verschillende gratis evenementen voor zowel stadgenoten als hotelgasten. Daarnaast kun je er iedere dag van ’s ochtends tot ’s avonds laat een hapje eten aan de lange tafels in het restaurant. Als één van de eerste plekken in de stad kun je bij BUNK terecht voor een stadsontbijt vanaf 7 uur in de ochtend. Gedurende de dag biedt BUNK een gratis werkplek met snelle wifi aan studenten of ZZP’ers. Ook is het een fijne plek om de werkdag af te sluiten met een drankje. Er is een ruim aanbod aan lokale speciaalbieren op tap, maar ze serveren ook hun eigen BUNK pils, wodka en gin. De keuken sluitpas om 22.30.

Wat er staat er op het menu
In het duurzame restaurant wordt herkenbaar werelds gekookt, maar dan met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Bij BUNK zijn groenten een belangrijke basis. Vlees en vis ontbreken natuurlijk niet. Daarbij wordt er altijd gekozen voor duurzame en biologische producten. Waar mogelijk komen groenten en fruit bij INSTOCK vandaan, om voedselverspilling te voorkomen. Op deze manier biedt BUNK een gevarieerde en bewuste menukaart, waarop voor iedereen wel wat te vinden is. Alle gerechten worden in een kom geserveerd. Hoofdgerechten zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro.

Hoe het eruit gaat zien
De Westerkerk uit 1891 is een monument en dat zie je overal terug. De inrichting van BUNK is niet bedoeld als trendy of hip, maar uniek en tijdloos. De karakteristieke elementen van het pand, zoals de galerij, de hoge gekleurde ramen en het orgel, krijgen een centrale plek in de beleving. Vanuit het oogpunt duurzaamheid is er geprobeerd om zoveel mogelijk materialen uit de oude kerk opnieuw te gebruiken. Middenin de kerkzaal is een groot houten blok gebouwd met daarin een bar, de keuken en hotelkamers. Dit blok is bekleed met de voormalige kerkbanken. Een glazen lift brengt gasten langs het Rijksmonumentale Quellhorst orgel omhoog tot in de nok van de kerk. De kamers gaan namelijk tot wel vier verdiepingen de hoogte in.

Slapen bij BUNK
BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. Moderne reizigers kunnen kiezen voor een compacte kamer of voor iets nieuws, namelijk de BUNK Pod. De Pods zijn capsules met een bed erin, die middels een verduisterend gordijn kunnen worden afgesloten voor totale privacy. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim gebruikt is. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van hoge kwaliteit.

BUNK Utrecht zoekt medewerkers
Op dit moment is BUNK Utrecht op zoek naar medewerkers voor het hotel, restaurant en de keuken. Voor meer informatie over werken bij BUNK, kijk je op www.joinbunk.com.

BUNK Utrecht: alle feiten op een rij
● 45 kamers (vanaf 44,- per nacht)
● 60 pods (vanaf 24,- per nacht)
● Restaurant (hoofdgerechten vanaf 12,-)
● Bar & galerij met werkplekken
● Glazen lift
● Quellhorst orgel

Plannen voor BUNK Amsterdam
BUNK Amsterdam is de tweede vestiging die zal openen dit jaar. Ook deze vestiging zit in een monumentale kerk, namelijk de St. Ritakerk in Amsterdam Noord aan het Hagedoornplein 2. Hier zullen circa 106 hotelkamers en 52 pods zullen worden gerealiseerd.

press11-bunkstillopen

BUNK UTRECHT BLIJFT OPEN: ETEN ÉN SLAPEN IN EEN KERK

30th October 2020

Find out more
press10-studio

BUNK STELT STUDIO OPEN VOOR CREATIEF TALENT

16th October 2020

Find out more
press9-terrace-opt2

BUNK HOTELS OPENT ZOMERS TERRAS IN UTRECHT

7th August 2020

Find out more