Book Now
Menu
arrow Book Now
press7-winneropeningnoord

BEST HOTEL CONCEPT WINNAAR BUNK OPENT IN FEBRUARI 2020 IN AMSTERDAM-NOORD

26th November 2019

Deze zomer lanceerde BUNK Hotels hun eerste vestiging in de voormalige Westerkerk in Utrecht. Per 10 februari 2020 is ook Amsterdam-Noord een BUNK hotel rijker, gevestigd in de monumentale St. Ritakerk. BUNK slaat een brug tussen hotels en hostels door betaalbare luxe kamers te combineren met slim ontworpen privé pods. Twee kerken. Omgebouwd tot ontmoetingsplek voor reizigers, buurtbewoners en artiesten. Verbinden en verwonderen zijn hoofdthema’s in het concept. Het blijft niet onopgemerkt. Gisteravond won BUNK de prijs voor ‘Best Hotel Concept’ bij de Entree Awards 2019, een prestigieuze vakprijs voor de horeca. Tevens is BUNK genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2020 in de categorie ‘Concepts, Interior & Design’.

Juryrapport
“De oude Westerkerk in Utrecht is weer een plek voor de buurt én de rest van de wereld. De buurt komt er graag, de kerk zit weer vol en zelfs het orgel krijgt de aandacht die het verdient. De doos met hotelkamers is slim in de kerk opgehangen en laat zo dit waardevolle vastgoed intact. Bij BUNK Hotel komen een open houding, cultureel vastgoed, slimme architectuur, vernuftig design en gastvrijheid perfect samen. Dit concept heeft ruimte voor verdere groei, wat de ondernemers bewijzen met bouw in Amsterdam en plannen voor Rotterdam,” aldus de jury.

Over BUNK Amsterdam
BUNK Amsterdam is de tweede vestiging van het hotel concept. De deuren van de voormalige St. Ritakerk in Amsterdam Noord gaan binnenkort open als nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt, Amsterdammers en voor gasten uit alle hoeken van het land en wereld. De locatie ligt op loopafstand van station Noorderpark van de Noord-Zuid lijn, in het bruisende van der Pekbuurt. Er zijn 106 hotelkamers, 52 BUNK Pods en een restaurant gerealiseerd.

In het hotel is een geheim trappenhuis verstopt en vele andere verwonderende elementen. In het centrale atrium zijn de kamers speels zichtbaar als zwevende witte blokken door een glazen atrium. Verder vind je er een bibliotheek, een expositieruimte, een artist-in-residence room en een kleine ‘rave-ruimte’ waar tot in de late uurtjes muziek kan worden gedraaid.

Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto. Het restaurant krijgt ook een groot terras.

Verbinding staat centraal en daarom is iedereen welkom bij de evenementen, tijdens optredens van verschillende soorten artiesten, bij exposities, in hun duurzame restaurant en in de andere gemeenschappelijke ruimtes.

Bij BUNK is comfort en design ook toegankelijk voor mensen zonder dikke portemonnee. BUNK wil gastvrijheid opnieuw uitvinden en haar gasten verwonderen met kunst, oprechte vriendelijkheid en (h)eerlijke voeding.

press11-bunkstillopen

BUNK UTRECHT BLIJFT OPEN: ETEN ÉN SLAPEN IN EEN KERK

30th October 2020

Find out more
press10-studio

BUNK STELT STUDIO OPEN VOOR CREATIEF TALENT

16th October 2020

Find out more
press9-terrace-opt2

BUNK HOTELS OPENT ZOMERS TERRAS IN UTRECHT

7th August 2020

Find out more