Book Now
Menu AMSarrow
UTR
arrow Book Now
church
GETRANSFORMEERDE KERK
comfort-food
FEEL GOOD FOOD
art
KUNST & DESIGN
speech
ONTMOETINGSPLEK
wifi
GRATIS SNELLE WIFI
heart
VEEL LIEFDE

BUNK HOTEL AMSTERDAM

Niks boven Noord

Het iconische Amsterdam trekt elk jaar zo’n 17 miljoen bezoekers. En vanaf het centrum is het een paar minuutjes gratis varen naar Amsterdam Noord. Deze wijk leeft, bruist en barst van de culturele hotspots. Je vindt hier ook het authentieke Noordse stadsleven, dat de massa’s toeristen nog niet ontdekt hebben.

De Sint-Ritakerk was altijd de plek waar Noord samenkwam. Nu vind je BUNK Amsterdam in dit gebouw. Een monument met genoeg plek voor 296 gasten, 106 kamers, 50 BUNK Pods, 8 gezamenlijke eettafels en 1 teddybeer. Kom dus snel naar het Noorden. Dan krijg je een koekje. En gezelligheid. Bovendien, slaap je in een kerk, een unieke ervaring in Amsterdam!

BUNK IN AMSTERDAM ROUTEBESCHRIJVING
circle

BUNK in Amsterdam

WIST JE DAT...

BUNK Amsterdam een geheime kluis heeft waar van alles kan gebeuren? Dat we werken aan een artists-in-residence programma? En dat we een eigen online radiostation hebben?

Wist je dat we ons eigen bier brouwen? En ook onze eigen wodka, Jenever en Gin?
Dat één van de trappen leidt naar een bibliotheek, waar je tunes kunt draaien uit onze eigen vinylcollectie?

Wist je dat allemaal al? Dan weet je ook dat bij BUNK geen dag ooit hetzelfde is.

BEKIJK MEER BUNK
circle

EAT & DRINK

Wij geloven dat je maaltijd beter smaakt als je er samen van geniet. Terwijl je kletst met reisgenoten of je buurman van om de hoek. Daarom heeft ons restaurant alleen gezamenlijke tafels. Met een menu vol betaalbare gerechten.

Kom naar BUNK voor een gezond ontbijt, een stevige anti-katermaaltijd of iets ertussenin. Vlees, vis of vega? Wij hebben het allemaal. Onze gerechten zijn lokaal geïnspireerd, met lokaal geproduceerde ingrediënten. En onze sfeer wordt (ook lokaal) zeer gewaardeerd.

EAT & DRINK
circle

EEN LANGE GESCHIEDENIS – IN HET KORT

Ons Amsterdamse huis is een monumentale kerk, getransformeerd naar de wensen van moderne reizigers en betrokken buurtbewoners. De geschiedenis van het gebouw gaat een eeuw terug in de tijd. Dit is de korte versie:

De rooms-katholieke Sint-Ritakerk is gebouwd in 1921. Anne Frank schreef nog in haar dagboek dat de kerk werd gebombardeerd door de geallieerden in 1943. Na de oorlog volgde de herbouwing, met een grotere toren en langere hal. Uiteindelijk verloor de kerk zijn religieuze functie. Vanaf 1995 zat hier het kantoor van filmmaatschappij Universal Studios, plus een vestiging van de lokale bibliotheek.

BUNK houdt deze geschiedenis in leven door een openluchtmonument te bouwen ter herinnering aan het bombardement

circle

Amsterdam

BUNK Hotel Amsterdam is gesitueerd in het hippe, opkomende Amsterdam Noord. Deze trendy buurt ligt op 5 minuten afstand van het Centraal Station. Neem de metro, pak de fiets of kom met de pont naar Buiksloterweg, Amsterdam-Noord, in slechts een paar minuten. En als je met de auto naar Amsterdam komt, biedt BUNK Hotels een speciaal Parking Arrangement aan.

Als je zoekt naar een betaalbare en leuke plek om te verblijven dichtbij het stadscentrum, kom dan naar ons innovatieve budget hotelconcept.

circle