Book Now
Menu AMSarrow
UTR
arrow Book Now

august, 2021

01aug1:00 pmRap 'n Beats for Kids by Meester Daniël

Event Details

Overal waar je intuned hoor en zie je het: Rap en Beats. Rap betekent eigenlijk Rhythm And Poetry. Rap is de kunst van het vertellen in rijm.
Maar hoe maken ze nou toch die vette raps?
En hoe produceren ze dan die sicke beats?
En….hoe zou het klinken als het jouw stem was die je hoorde in die vette track?
Daar gaan we achter komen tijdens de workshop Rap ’n Beats! We gaan namelijk in een dagdeel onze eigen geproduceerde hit schrijven!
Tijdens de workshop Rap ’n Beats leren de kinderen, in een rap tempo, een rhyme te schrijven. Vervolgens gaan we deze rappen op een zelfgemaakte beat en opnemen in de mobiele opname studio. Samen met een echte professionele producer leer je alle ins and outs van het produceren van een coole track en aan het eind van de workshop kan je dan je eigen track downloaden!
INHOUD
1. Whut whut?
Wat maakt rap nou precies rap? Daar voor moeten we echt even in de tijdmachine in. Wat is het verschil als je de rap van toen vergelijk met de rap van nu? En wat zijn de belangrijkste elementen binnen de muziek en de teksten?
2. Write that rhyme!
Vervolgens gaan we onze eigen tekst schrijven. Waar zal het nummer over moeten gaan? Over Superman die vertraging had in de trein? Ok, dan doen we dat!
De rhymes moeten wel lekker flowen, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Dat doen we door alles te laten rijmen. En dat wordt zoeken geblazen!
3. Play that funky music!
Dan moet de tekst nog op een beat komen – maar hoe komen we daar dan aan? Door het zelf te maken natuurlijk! Via de iPad gaan we met super vette software, de iMaschine, aan de slag en maken we onze eigen, professionele beats.
4. …and RECORD!
Nu moeten we de tekst nog opnemen. Daar gebruiken we onze speciale mobiele studio voor. Ja…en dat gaat vast niet in 1 take goed…
5. Showtime!
Het enige wat er nu nog mist, is om jouw hit te presenteren aan de wereld Dat kan door het maken van een videoclip of met een heus optreden voor het publiek!
Als we dat willen, dan moeten we toch écht onderzoeken hoe rappers bewegen, hoe ze kijken en wat voor kleding ze aan hebben. 3, 2, 1 en start!
Aan het einde van deze workshop kan iedereen zijn eigen track downloaden en thuis aan iedereen laten horen!
KERNWAARDEN
Rap ’n Beats is uiterst doeltreffend voor de schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, durf, samenwerking en zelfvertrouwen.
Kernvaardigheden:
• Produceren
• Anticiperen
• Creëren
• Schrijven
• Presenteren
De kosten voor de workshop zijn €25 per kind (€15 voor kinderen met Citypass). Er doen maximaal 12 kinderen per groep mee.
* Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands *

more

Comments are closed.

X